Despre noi

Salt Star Corporation S.R.L este o societate comerciala infiintata in anul 2012 ce este implicata direct in productia si distributia de carbuni pentru gratar, atat pe piata din Romania, cat si pe piata internationala, fiind totodata posesoare a marcii “Don Carbone”.

Calitatea produsului prezentat sub diferite forme de ambalare, cat si reteta sa de preparare, il recomanda ca un produs de cea mai buna calitate, ce a facut fata cu succes pietei Romanesti, cat si exigentelor pietelor din Germania si Franta.

Respectarea cu strictete a retetei unice de fabricare a carbunelui “Don Carbone” face ca acest produs sa raspunda cerintelor de exigenta impuse de consumatori, asigurand o savoare particulara produselor preparate cu ajutorul lui “Don Carbone”.

Producere carbuni

Productia de mangal incepe cu pregatirea materiei prime. Ca materie prima folosim in exclusivitate lemne deesente tari. Lemnele taiate la lungimea de aproximativ 1m se aseaza in gramezi (bocsa) in 3-4 randuri. Volumul unei bocse este de 160-250mc.

Bocsa se acopera cu un strat de aschii de lemn, paie sau frunze uscate, peste care se aseaza un strat de pamant. Dupa acoperire bocsa se aprinde prin “usa”. Usa este un orificiu care se intinde pana in centrul bocsei. Dupa aprindere “usa” se astupa, iar bocsa incepe sa arda cu foc inabusit.

Timpul de ardere a bosei este cca. 14-16 zile. Dupa ardere mangalul se scoate din bocsa si se raceste in cazane metalice izolate, fara oxigen.

Copyright © 2022 Don Carbone ® - Salt Star Corporation SRL.  
 Designed by 
 Web Synapse 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram